Artikel

Tänk klimatsmart!

Ett hållbart och klimatsmart kontor är en väldigt vanlig målsättning vid flyttar och förändringsprocesser.

Idag är hållbarhet och miljöfrågor något vi tar på stort allvar. I FN Komissionens rapport Our Common Future (Brundtlandrapporten) från 1987 står det: ”En hållbar utveckling är en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.”

Ett hållbart kontor.

Ska ni flytta till nya lokaler eller vill ni genomföra en förändring i era befintliga lokaler kan målet vara; Ett funktionellt och hållbart kontor som är modernt och attraktivt både för befintliga och nya medarbetare.

För att leva upp till ordet ”Hållbart” blir det vanligare att i större utsträckning jobba med återbrukad inredning.

”Re-use, Re-duse, Re-cycle!”

Återbruk kan innebära att ni återanvänder samma möbel i ett nytt sammanhang, men också att ni väljer att göra inköp av tidigare använda möbler. Ett annat alternativ är att hyra möbler.

Renovera era möbler.

Fler och fler leverantörer erbjuder Re-design – reparation och renovation. Det kan betyda byte av tyg eller stoppning, om-lackering eller reparation av en eventuellt trasig del. Idag finns det också ett stort utbud av möbler och tyger som är tillverkade av återvunnet och miljövänligt material.

Tips på vägen till ett mer hållbart kontor:

Välj ett elavtal med förnybar el och att ta kontroll över elförbrukningen. Välj miljömärkta produkter, källsortera och återvinn allt som går och se till att utrusta köket med sorteringskärl. Det är bättre för miljön att köra en full diskmaskin än att diska för hand. 

Vill du ta del av FN Kommissionens rapport Our common future? Klicka här.

 

Senaste artiklar & tips

Ett hyresavtal kan sägas upp på två olika sätt och detta måste ske som oftast minst 9 månader innan kontraktet löper ut.
Belysningen är en viktig del för en egonomisk arbetsplats.
Solens strålar är oftast välkomnade av de flesta av oss, men ibland önskar vi att hålla ljuset – och värmen det för med sig – ute.
Dags att ta första steget mot ditt nya kontor

Vi ger dig en timmes gratis rådgivning kring dina kontorsbehov inom ett dygn. Vi tar fram förslag och hittar den bästa lösningen för din verksamhet.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.