Artikel

Stockholm Design Week och Stockholm Furniture Fair 2024

Stockholm Furniture Fair 2024 och Stockholm Design Week är förbi. Även detta år bjöds det på starka färger, lekfull design och massor av inspiration.

Men den röda tråden och det som präglar mässan och hela SDW är hållbarhet – hållbar och lokal produktion, varaktigt byggande, långlivad design och den svenska skogen.

Formafantasma är årets hedersgäst på Stockholm Furniture Fair, och i entréhallen möts vi av deras ”Reading Room”. Här inne har den forskningsbaserade designstudion tagit upp diskussionen om skogen och de ekologiska, sociala och politiska krafter som formar nutida design.

Jordens Arkitekter tar upp en stor yta på 300 kvadratmeter med deras utställning ”Farming architects”. Deras mål är att belysa relationen mellan arkitektur och mat vi konsumerar.

I flera montrar på mässan och ute i showrooms runt om i stan ser vi allt fler exempel på hur vi kan återanvända och renovera möbler.

Även när det kommer till design finner vi att det cirkulära tar en stor plats, bland årets nyheter hittar vi tidigare klassiker som återskapats och förnyats.

Vi på Alfa gläder oss åt att fortsätta året med spännande projekt, inspirerande design och hållbar inredning. Stort tack till Stockholm Furniture Fair, Stockholm Design Week och alla våra samarbetspartners.

Senaste artiklar & tips

Ett hyresavtal kan sägas upp på två olika sätt och detta måste ske som oftast minst 9 månader innan kontraktet löper ut.
Belysningen är en viktig del för en egonomisk arbetsplats.
Solens strålar är oftast välkomnade av de flesta av oss, men ibland önskar vi att hålla ljuset – och värmen det för med sig – ute.
Dags att ta första steget mot ditt nya kontor

Vi ger dig en timmes gratis rådgivning kring dina kontorsbehov inom ett dygn. Vi tar fram förslag och hittar den bästa lösningen för din verksamhet.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.