Artikel

Inred ute

Utomhussäsongen är här och även på kontoret kan vi ta del av ljuset och solens värmande strålar. Den mörka kalla perioden är lång i Sverige vilket gör det ännu viktigare att vistas utomhus.

Enligt filosofie doktor, arbetslivsforskare och professor i sociologi Susanna Toivanen minskar stressnivåer samt stärks immunförsvaret, samtidigt som tankeverksamheten och kreativiteten stimuleras av att arbeta utomhus.

När kontoret flyttar ut är det viktigt att skapa en avslappnande och kreativ miljö.

Här kan ni låta växtligheten ta stor plats genom att skapa mysiga lummiga platser för ett telefonmöte eller varför inte en stund framför datorn. Med dagens digitala lösningar är det hybrida kontoret lätt att anpassas och flyttas runt.

Att tänka på är vikten av material som är anpassat för väder och vind. Det har länge funnits klädsel som är snabbtorkande men fler och fler producenter erbjuder nu både vattenavvisande och UV-beständiga kollektioner.

”Skapa ”rum i rummet” genom att dela av ytor till myshörnor, mötesrum och mindre grupper”

Hur härligt det än är med sol så är solskydd viktigt. Ett väderskydd används för att förlänga utearbetsplatsens nyttjande, exempelvis en pergola klädd med perenner.

Idealiskt för utomhusbruk är en portabel uppladdningsbar bordslampa. Det är ett enkelt sätt att få extra ljus samt skapa en ombonad känsla.

För en optimal arbetsmiljö utomhus är det viktigt att implementera ergonomi och varierande arbetsplatser. Tänk höga och låga bord, plats för enskilt arbete samt möbelgrupper för möten.

Det trivsamma och praktiska får mötas för att öka användandet bland medarbetarna.

Senaste artiklar & tips

Ett hyresavtal kan sägas upp på två olika sätt och detta måste ske som oftast minst 9 månader innan kontraktet löper ut.
Belysningen är en viktig del för en egonomisk arbetsplats.
Solens strålar är oftast välkomnade av de flesta av oss, men ibland önskar vi att hålla ljuset – och värmen det för med sig – ute.
Dags att ta första steget mot ditt nya kontor

Vi ger dig en timmes gratis rådgivning kring dina kontorsbehov inom ett dygn. Vi tar fram förslag och hittar den bästa lösningen för din verksamhet.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.